ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Τρεις γυναίκες, δύο μεγάλες αγάπες, μία ιδέα.

Κάπως έτσι γεννήθηκε το ReSail.

DSC 0050 bw Γνωριζόμασταν από παλιά, από τον Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης. Ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Ιούλη, τότε που λένε πως ό,τι σκεφτείς υλοποιείται, πήραμε μια απόφαση. Τρεις γυναίκες, με διαφορετικά σημεία αφετηρίας αλλά με μία κοινή αγάπη για την ιστιοπλοΐα, αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε ένα μεγάλο μας όνειρο· να δημιουργούμε όμορφα αντικείμενα. Και όπου μας έβγαινε. Αρκούσε και μόνο που θα έφτανε ως τη θάλασσα. Αυτή είναι η ιστορία μιας αρχιτεκτόνισσας, μιας οικονομολόγου και μιας σχεδιάστριας φωτισμού. Αυτή είναι η ιστορία μας.
DSC 0140 Η Γιάννα ξεκίνησε με windsurf στην εφηβική ηλικία. Συμμετείχε σε αγώνες έως τα 25 της και έπειτα πέρασε στην ανοιχτή θάλασσα. Συμμετείχε σε αγώνες για περισσότερο από δέκα χρόνια. Σήμερα είναι συνιδιοκτήτρια του Οξυγόνου, αγωνιστικού σκάφους ανοιχτής θαλάσσης και ενεργό μέλος του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης.
DSC 0136 1 Η Μάγδα μπαίνει στο πλοίο της γραμμής και ανακατεύεται παρά τις οικογενειακές περγαμηνές. Μιλάμε για θαλασσόλυκο.
DSC 0157 final ego Την Αναστασία, το άθλημα την κέρδισε ολοκληρωτικά αν και το γνώρισε ως ενήλικας. Ελευθερία, αδρεναλίνη, αέρας, θάλασσα, φίλοι, ξεγνοιασιά. Όλα αυτά μαζί. Πάντα μαζί.

Η ιδέα.

Την ιδέα την έριξε στο τραπέζι η Γιάννα, η υπομονετική. Αναρωτιόταν γιατί να πηγαίνουν χαμένα και αναξιοποίητα τόσα υλικά από ένα σκάφος όταν παύει η αρχική τους χρήση. Και κάπου εκεί, ξεκινήσαμε να το ψάχνουμε. Η Μάγδα, η διεκπεραιωτική, σκέφτηκε ότι θα είχε ενδιαφέρον να ξαναχρησιμοποιήσουμε αυτά τα υλικά σε άλλο πλαίσιο, ώστε το αισθητικό αποτέλεσμα να μην αφορά μόνο τους ανθρώπους του χώρου, οι οποίοι γνωρίζουν υλικά και εξαρτήματα, αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο. Ήταν τότε που η Αναστασία, η οργανωτική οραματίστρια ξεκίνησε ήδη να ψάχνει τον τρόπο που θα παρουσιαζόμασταν στο κοινό!

Και κάπως έτσι ξεκίνησε η δουλειά.

Με κοινό παρονομαστή το χιούμορ και τη φαντασία, δουλεύουμε συνήθως μαζί, και με πολλές κούπες καφέ. Μέτριο, σκέτο και… με ολίγη! Πριν ξεκινήσουμε, έπρεπε να θέσουμε γερές βάσεις για να σιγουρευτούμε ότι θα αντέξουμε σε βάθος χρόνου. Κάπως έτσι θεσπίσαμε έναν και μόνο κανόνα: η δουλειά μεταξύ μας να είναι διασκέδαση. Και μόνο! Όσο δημιουργούμε, ακούμε μουσική, σχολιάζουμε και συζητάμε για την καθημερινότητα ενώ απολαμβάνουμε την εργασία κάτω από αυστηρές προθεσμίες!

Το κάθε κόσμημα είναι μοναδικό!

Και αυτό δεν είναι κλισέ για δυο βασικούς λόγους. Καταρχάς δεν έχουμε ιδιοκτησία στην ιδέα. Ένα κομμάτι μπορεί να περάσει από 6 χέρια και 40 κύμματα για να φτάσει στην τελική του μορφή. Έπειτα δεν ξέρουμε κάθε φορά τι χρησιμοποιημένο υλικό θα πέσει στα χέρια μας ώστε να δημιουργήσουμε το κόσμημα. Γι'αυτό μπορούμε να μιλάμε τις περισσότερες φορές για... μοναδικά σχέδια!

 

Επόμενα βήματα.

Κάθε μια μας ονειρευέται την εξέλιξη του ReSail διαφορετικά. Η Γιάννα θέλει μια μεγάλη ομάδα δημιουργών, υποστηρικτών και πόστα σε όλα τα νησιά. Η Μάγδα κυνηγάει την εισαγωγή του ReSail στο χρηματιστήριο και η Αναστασια την συνέχιση του σε κάτι δημιουργικό, καταξιωμένο, αναγνωρίσιμο αλλά και αναγνωρισμένο.

Ελάτε να γνωρίσετε τη δουλειά μας.

Η Γιάννα, η Μάγδα, η Αναστασία!

 

foto credits Maria Spirideli

DSC 0025bw