Είναι η ιστιοπλοΐα μόδα ή μήπως είναι μόδα η επανάχρηση των ιστιοπλοϊκών υλικών?

Είναι η ιστιοπλοΐα μόδα ή μήπως είναι μόδα η επανάχρηση των ιστιοπλοϊκών υλικών?

 fashion

 

Είναι η ιστιοπλοΐα μόδα ή μήπως είναι μόδα η επανάχρηση των ιστιοπλοϊκών υλικών?
Ένα τόσο παλιό άθλημα, άρρηκτα συνδεδεμένο με την θάλασσα. Κι όμως υπάρχει και η άλλη του όψη. Η ομάδα του Resail αποφάσισε να μετατρέψει σε γυναικεία υπόθεση εξαρτήματα και εξοπλισμό που κινούν τα γρανάζια σε ιστιοφόρα σκάφη παντός τύπου.
Πολλές φορές συζητώντας μεταξύ μας η ομάδα, αναρωτιόμαστε ποιοι θέτουν τους κανόνες για το τι είναι στην μόδα και τι όχι. Προσπαθούμε να παρακολουθούμε τις τάσεις και να δημιουργούμε όσο γίνεται πιο κοντά σ'αυτές. Δεν είναι όμως πάντα εύκολο. Τα υλικά μας είναι τόσο ιδιαίτερα και μοναδικά που πραγματικά θα πρέπει εμείς οι ίδιες πολλές φορές να δημιουργούμε την δική μας τάση.
Είναι πολύ συχνά που όλο αυτό σε μένα φαίνεται τεράστιο. Ποτέ δεν ήμουν άνθρωπος που με απασχολούσε η μόδα. Τι θα φορέσω ώστε να είμαι πάντα επίκαιρη και ενημερωμένη. Έψαχνα κυρίως κάτι βολικό και εύκολο. Και ξαφνικά αντιλαμβάνομαι ότι ανήκω κι εγώ στην κατηγορία αυτών που μάλλον επηρεάζουν με τον τρόπο τους την εμφάνιση άλλων γυναικών. Είμαστε πλέον ένα κομμάτι της μόδας κι εμείς. Οπότε τώρα ο προβληματισμός επικεντρώνεται στο εξής. Ακολουθούμε κατά πόδας τους ρυθμούς της κάθε εποχής ή θέτουμε με πείσμα την δική μας σφραγίδα? Τι είναι αυτό που κάνει κάτι μοναδικό με όλη την σημασία της λέξης, να είναι μοναδικό στο μυαλό ενός καταναλωτή? Μπορούν αθλητές της ιστιοπλοΐας να υποστηρίξουν στην εμφάνιση τους κοσμήματα έστω κι αν γνωρίζουν πολύ καλά τα υλικά? Κι από την άλλη, το όμορφο γυναικείο κοινό μας θα το τολμήσει να φορέσει κάτι που σε μια πρώτη εντύπωση δεν του φέρνει τίποτα γνώριμο στο μυαλό? Είναι πιθανό να χρειαστεί να επανεκπαιδεύσουμε καθεμιά από τις δύο ομάδες, καθώς αποτελούν διαφορετικές όψεις του ίδιου νομίσματος. Τύποι ανθρώπων αθλητικοί ή όχι, καθημερινοί ή πιο εκλεπτυσμένοι, άλλοι που διακρίνουν τα κομμάτια σε καλοκαιρινά και χειμερινά (κι ας μην είναι), επίσημα ή casual, όλοι αυτοί αποτελούν μια τεράστια πρόκληση. Να δούνε πέρα από το βλέμμα τους, με τα δικά μας μάτια και να αποδεχτούν ότι το κάθε ένα ιστιοπλοϊκό κόσμημα είναι μοναδικά κατασκευασμένο. Κουβαλάει την δική του ιστορία από τα υλικά που το συνθέτουν και ναι είναι ένα κομμάτι στον κόσμο της μόδας για όποιον έχει το θάρρος και τον ενθουσιασμό να το φορέσει.