Φιλία, αγάπη, συντροφικότητα.

Φιλία, αγάπη, συντροφικότητα.

valentine

 

Οι άνθρωποι δεν γεννήθηκαν για να είναι μόνοι τους. Όλοι στην ζωή μας έχουμε ένα ζευγάρι. Τουλάχιστον έναν ακόμα άνθρωπο με τον οποίο έχουμε δημιουργήσει μια ιδιαίτερη σχέση. Ξεκινώντας από τους γονείς μας, σίγουρα προτιμήσαμε λίγο παραπάνω τον έναν από τους δύο, τον παππού ή τη γιαγιά μας, τον καλύτερο μας φίλο και στο τέλος όλων τον άνθρωπο μας. Αυτόν που επιλέξαμε να είναι το ζευγάρι μας στην πορεία της ζωής μας. Είναι σίγουρο, όσο κι αν κάποιοι από 'μας το αρνούνται, ότι τα καλά αλλά και τα άσχημα θέλουμε να τα μοιραζόμαστε. Οι χαρές γίνονται πιο νόστιμες όταν γλεντάς με παρέα και οι λύπες πιο ανάλαφρες όταν βρίσκεται δίπλα σου ο δικός σου άνθρωπος να σε παρηγορήσει.
Ακόμα και στα αθλήματα, ομαδικά ή ατομικά, υπάρχει από δίπλα ένας κρυφός παρατηρητής που υποστηρίζει και ενισχύει με την παρουσία και την ενέργεια του. Εμείς εδώ στην ομάδα του Resail έχουμε εκτιμήσει από νωρίς τη δύναμη που προσφέρει η φιλία. Θέλεις επειδή ασχοληθήκαμε με την ιστιοπλοΐα, ένα άθλημα τόσο ομαδικό όσο και ατομικό, θέλεις επειδή βγαίνει από μέσα μας η ανάγκη να μοιραστούμε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς μας. Κάτι πάντως μας ωθεί να αποζητούμε την ομάδα. Υπάρχουν βέβαια και οι στιγμές που όλα δεν είναι ρόδινα. Σχεδόν από το πουθενά ξεφυτρώνουν εκνευρισμοί και πιέσεις. Εκεί ακριβώς βρίσκεται το πιο σημαντικό σημείο της συνύπαρξης ενός ανθρώπου με τους άλλους. Σεβασμός και εκτίμηση. Ή όπως το λέμε με μια λέξη αγάπη.
Με αφορμή την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου αναλογιστήκαμε λοιπόν την αξία αυτής της λέξης και το βάρος που της προσδίδουμε καθώς την αξιοποιούμε προς τους συντρόφους μας. Οι σύζυγοι μεταξύ τους, οι φίλοι επίσης, οι συνεργάτες, οι συναθλητές. Είναι τόσο μεγάλο το εύρος, όσο πολύς είναι και ο κόσμος που υπάρχει στη γη. Ο σεβασμός δεν τελειώνει. Ούτε η εκτίμηση. Αν θέλουμε να γεμίσουμε την ψυχή μας είναι σημαντικό να σκεφτόμαστε προσφέροντας. Να μοιραζόμαστε, να δίνουμε απλόχερα την καλή μας διάθεση. Ένα μικρό δώρο που δεν κοστίζει, ίσως μια καλή κουβέντα, μια ενθαρρυντική κίνηση προς τον φίλο μας.
Είμαστε όντα κοινωνικά κι έχουμε ανάγκη τη συντροφιά. Ας το δεχτούμε. Θα γίνουμε πιο δυνατοί.