Ας ντυθούμε ευσυνείδητοι!

Ας ντυθούμε ευσυνείδητοι!

 2

 

Ανοίγει το τριώδιο, πλησιάζουν και τα καρναβάλια, η μεταμφίεση είναι κάτι επίκαιρο. Σπάμε το κεφάλι μας να σκεφτούμε πως θα μπορούσε να ταιριάξει το γεγονός αυτό με την ιστιοπλοΐα, το κόσμημα, την επανάχρηση και τελικά το Resail. Από που να το πιάσουμε ώστε να μην είναι αρκετά καυστικό, να δίνει την ευχάριστη πινελιά της εποχής, μιας και που καρναβάλια έχουμε βρε αδερφέ! Ίσως και να είναι κάπως έτσι. Κάθε πρωί που ξυπνάμε πίνουμε τον καφέ μας, μαζευόμαστε σιγά σιγά η ομάδα και επιδιδόμαστε στην κατασκευή κοσμημάτων μεταμορφώνοντας ήδη χρησιμοποιημένα υλικά που μαζέψαμε από σκάφη, ομίλους, αποθήκες. Τα βάζουμε στην διαδικασία της μεταμφίεσης σε κάτι σικάτο και κομψό που κοσμεί ένα λαιμό ή έναν καρπό. Γίνονται μια γυναικεία υπόθεση. Ίσως κανείς πια δεν μπορεί να αναγνωρίσει ποια ήταν ακριβώς η χρήση τους νωρίτερα. Τότε που ακόμα αποτελούσαν εξαρτήματα και εξοπλισμό σε κάποιο σκαρί. Και τι μας κάνει εμάς ο επαναπροσδιορισμός των υλικών αυτών? Ευσυνείδητους πολίτες? Ασχολούμαστε με την επανάχρηση και επαναξιοποίηση υλικών. Διευθετούμε και ελαττώνουμε τα προς πέταμα αντικείμενα.
Όμως είναι τόσα πολλά. Η εργασία πρέπει να είναι ομαδική. Πανελλαδική, παγκόσμια. Είμαστε τόσοι πολλοί άνθρωποι που αν όλοι κινητοποιηθούμε ουσιαστικά προς την κατεύθυνση της αξιοποίησης των πόρων που μας προσφέρει αυτός ο πλανήτης, σίγουρα θα πετύχουμε κάτι μοναδικό. Την επιβίωση μας!
Αυτές τις αποκριές ας ντυθούμε ευσυνείδητοι. Ας φορέσουμε την καλή μας συμπεριφορά και την συγκροτημένη μας σκέψη και ας συντονιστούμε στο πως θα κάνουμε την καθημερινότητα μας αξιοπρεπώς βιώσιμη.
Ο καθένας μπορεί να συμβάλει στο εύρος των δυνάμεων του, στον τομέα των δραστηριοτήτων του. Και τελικά όλο αυτό δεν θα είναι απλά μια υπόθεση, μια μεταμφίεση, αλλά μια ουσιαστική κίνηση κατά το μέγιστο δυνατό. Ελάτε να μαζέψουμε καπάκια, να φτιάξουμε κοσμήματα, να χρησιμοποιήσουμε λιγότερες σακούλες, ότι μπορεί ο καθένας!
Και καλή Σαρακοστή.