Η Dailythess έγραψε για το Resail!

Η Dailythess έγραψε για το Resail!

dailythess

Ευχαριστούμε την Dailythess για το όμορφο άρθρο που έγραψε όσον αφορά στην αξιοποίηση υλικών που έχουν πλέον παροπλιστεί και μεταξύ άλλων συμπεριέλαβε και την ομάδα του Resail. Σας Παραθέτουμε απόσπασμα του άρθρου. 

Κοσμήματα ιδιαίτερης κομψότητας από… σύγχρονα σκουπίδια!

Η δημιουργία κοσμημάτων από ανακυκλώσιμα υλικά είναι σίγουρα ένα είδος εφαρμοσμένης τέχνης, αλλά ταυτόχρονα γίνεται φορέας ιδεών, αναδεικνύοντας την ανάγκη της ανακύκλωσης με σκοπό την εξοικονόμηση πόρων.

Resail – Κοσμήματα από σκάφη ιστιοπλοΐας

Η δημιουργία κοσμημάτων από ανακυκλώσιμα κομμάτια σκάφους ξεκίνησε από τρεις γυναίκες με αγάπη για την ιστιοπλοΐα, τη Γιάννα Νάνου, σχεδιάστρια φωτισμού, τη Μάγδα Κυριαφίνη, αρχιτέκτονα, και την Αναστασία Πραντσίδου, οικονομολόγο.

Η εσωτερική ανάγκη των τριών γυναικών για δημιουργία συνδυάστηκε με την ανακύκλωση. Σύντομα, όμως, εξελίχθηκε σε επιχειρηματική ιδέα, που διακρίνεται από πρωτοτυπία. «Σε μια πόλη σαν τη Θεσσαλονίκη που είναι χτυπημένη από την κρίση, το ηθικό είναι πάρα πολύ πεσμένο. Εμείς προσπαθούμε να πάμε κόντρα σε αυτήν τη λογική», αναφέρει η κ. Νάνου.

Τα υλικά, που χρησιμοποιούνται ως βάση για το κόσμημα, μπορεί να είναι μαντάρια ή σκότες (σχοινιά που δίνουν σχήμα στο πανί του σκάφους), πανιά τύπου κέβλαρ ή ντάκρον και μεταλλικά εξαρτήματα όπως η ροδάντζα (συνδέει τα σχοινιά) και το γκούσνεκ (συνδέει το άλμπουρο με την μάτσα).

Αξίζει να αναφερθεί ότι τα υλικά είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά, καθώς φτιάχνονται για να έχουν διάρκεια στο χρόνο υπό τις σκληρές συνθήκες της θάλασσας.

Το εγχείρημα, πέραν της μοναδικότητάς του συνδέεται με μια σειρά κοινωνικών δράσεων. «Τώρα ετοιμάζουμε δώρα για τους νικητές σε έναν ιστιοπλοϊκό αγώνα γυναικών στην Ιταλία» μας λέει η κ. Κυριαφίνη. «Μια φορά το χρόνο γίνεται ένας ιστιοπλοϊκός αγώνας, το «Sail for Pink» για τον καρκίνο του μαστού. Φτιάχνουμε γι’ αυτούς βραχιολάκια», προσθέτει η κ. Πραντσίδου. Οι ιδιοκτήτριες της Resail έχουν συμμετάσχει στην κορυφαία έκθεση χειροποίητων ειδών «La mamart» στη Θεσσαλονίκη, στο «Made in Thessaloniki» του Open House, ενώ ανά τακτά διαστήματα παρουσιάζουν τη δουλειά τους σε καφέ της πόλης.

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο: https://bit.ly/2XdWuoz