Πήραν τα μυαλά μας ... άνοιξη!

Πήραν τα μυαλά μας ... άνοιξη!

spring

 

Μύρισε άνοιξη παντού. Ανθίζουν τα δέντρα, ανθίζουν τα λουλούδια, ανθίζει κι η ψυχή μας. Όσες άνοιξες και να ζήσουμε, πάντα θα την υποδεχόμαστε με τον ίδιο ενθουσιασμό. Όμορφες μυρωδιές και χρώματα παντού. Είναι η εποχή που αρχίζουν να πέφτουν τα ταμπού. Λίγο παραπάνω χρώμα δεν πειράζει. Μέχρι που αρχίζουμε να αισθανόμαστε και μια μικρή δυσφορία με τα μαύρα και τα γκρι μας. Ξαφνικά δεν είναι διόλου άσχημη μια καλή πινελιά από αυτό το κάτι διαφορετικό. Ένα αξεσουάρ ίσως τόσο ιδιαίτερο που θα μας κάνει να ξεχωρίσουμε. Λες κι έτσι από το πουθενά δεν μας ενοχλεί που φαινόμαστε λίγο παραπάνω. Μας αρέσει να δειχτούμε προς τα έξω, να μοστράρουμε το κολιέ μας, το ωραίο μας βραχιόλι. Ο χειμερινός περιορισμός πάει περίπατο.
Ήρθε η άνοιξη, απελευθερωθείτε!
Το δίχως άλλο είναι η εποχή του Resail. Κοσμήματα που αναπόφευκτα λογίζονται από το κοινό μας ως καλοκαιρινά, τώρα παίρνουν την θέση που τους αρμόζει. Επαναχρησιμοποιημένα σχοινιά σε όλων των λογιών τις αποχρώσεις. Πράσινο, μπλε, κόκκινο, ροζ (δηλαδή στην ιστιοπλοϊκή ξεθωριασμένο κόκκινο), γαλάζιο (ομοίως για το μπλε) και ένα σωρό ακόμα, σε τολμηρούς συνδυασμούς. Κομμάτια από σημαδούρες και σωσίβια σε αποχρώσεις που σε ξελογιάζουν. Μεταλλικά εξαρτήματα σε τρελές συνθέσεις και φετούλες από τέντες και πανιά, που σίγουρα κανείς θα πίστευε ότι θα τολμούσαν να εμφανιστούν μόνο το καλοκαίρι.
Να που όμως τώρα την άνοιξη όλα επιτρέπονται.
Δεν είναι πως πραγματικά αλλάζει κάτι. Είναι πως ανοίγει το μυαλό. Θέλει να ξεκουραστεί, να πάψει να τρέφεται μόνο με σκοτούρες. Είναι η ευκαιρία να βάλει χρώμα στη ζωή του χωρίς να ντρέπεται. Αυτήν την υπέροχη εποχή στολιστείτε λιγάκι παραπάνω. Επιτρέπεται. Μόνο μην ξεχνάτε αυτό (γιατί είναι πολύ σημαντικό): το δικαιούστε όλο το χρόνο.
Εμείς πάντως είμαστε εδώ όλες τις εποχές με την ίδια εκπληκτική διάθεση, αστείρευτη φαντασία και πολύ χρώμα για όλες τις ημέρες, βροχερές και ηλιόλουστες.