Τα καιρικά φαινόμενα και το κόσμημα.

Τα καιρικά φαινόμενα και το κόσμημα.

fainomena

 

Μια φορά κι έναν καιρό καρφώθηκε στο μυαλό του Resail μια γνήσια απορία. Πως επηρεάζεται άραγε η διάθεση μας από τον καιρό?
Μη σκοτίζετε περισσότερο την σκέψη σας. Το ερώτημα τέθηκε μόνο για χάρη της εισαγωγής του κειμένου. Παρόλα αυτά η αλήθεια είναι ότι πίσω από αυτή την καιρική αναζήτηση βρίσκεται μια ολόκληρη επιστημονική τοποθέτηση. Και μάλιστα έχει να κάνει κάτι με τον ήλιο, κάτι με τις ορμόνες και την σεροτονίνη και μια διεξοδικότερη επιστημονική ανάλυση και ορίστε ιδού η απάντηση έχει δοθεί από τους πιο καταρτισμένους πολύ πριν αναρωτηθούμε εμείς. Τι συμβαίνει όμως με τον καιρό και τα κοσμήματα και δη τα ιστιοπλοϊκά? Επηρεάζονται από τα καιρικά φαινόμενα? Αυτό το ερώτημα είναι διττό. Πάει να πει δηλαδή ότι υπάρχουν δύο σκοπιές από τις οποίες μπορεί κανείς να εξετάσει το ζήτημα. Η μια έχει να κάνει με την κατασκευή του κοσμήματος και η άλλη με τον καλλωπισμό των γυναικών. Ξεκινώντας από την πρώτη εκδοχή έχουμε να εκφέρουμε τα εξής. Εμείς σαν Resail αγαπάμε τα φθαρμένα υλικά, τα κομμένα σχοινιά, τα σπασμένα ιστιοπλοϊκά εξαρτήματα. Οι απαιτητικές καιρικές συνθήκες για τους ιστιοπλόους είναι το δυνατό μας σημείο. Προσοχή όμως δεν θα πρέπει να παρεξηγηθούν τα λεγόμενα μας. Δεν μας αρέσουν οι ζημιές, αλλά εκτιμούμε ένα πραγματικά καταπονημένο ιστιοπλοϊκό εξάρτημα. Ποιο είναι λοιπόν το συμπέρασμα από όλα αυτά? Μας αρέσει ο αέρας. Επιπλέον είναι πραγματικά μοναδικό το γεγονός ότι μπορεί κάποιος να κυκλοφορεί στολισμένος με τα αγαπημένα του κοσμήματα, κάτω από τις χειρότερες καιρικές συνθήκες χωρίς αυτά να παθαίνουν το παραμικρό, καθώς η αντοχή τους είναι πιστοποιημένη από τον αρχικό κατασκευαστή και δοκιμασμένη από τους φίλους ιστιοπλόους.
Από την άλλη μεριά βέβαια έχουμε το ζήτημα της κομψής εμφάνισης, που πάει αγκαζέ με τα συναισθήματα μας. Είναι μια ηλιόλουστη μέρα, η διάθεση μας είναι εξαιρετική, φοράμε τα ωραία μας και τα κυκλοφορούμε. Ή αλλιώς, είναι μια μέρα βροχερή, η διάθεση μας έχει πιάσει πάτο και ακόμα περισσότερο από ότι πριν, φοράμε τα ωραία μας και τα κυκλοφορούμε.
Επομένως και εδώ καταλήγουμε στα παρακάτω. Με καλό είτε με άσχημο καιρό το κόσμημα φοριέται. Είναι ζήτημα στάσης ζωής.
Όσο για το ιστιοπλοϊκό κόσμημα ... δεν υπάρχει τίποτα που να το τρομάζει. Φοριέται ανά πάσα στιγμή. Με ήλιο ή με βροχή, με αέρα ή με άπνοια. Με κακή διάθεση για να την βελτιώσει ή με καλή διάθεση για να την ενισχύσει.
Μπορεί πίσω από αυτό να μην υπάρχει καμία επιστημονική εξήγηση, αλλά κρύβεται σίγουρα η αγάπη και το μεράκι μας. Που κι ας τα κάνουμε μούσκεμα, άνθρωποι είμαστε. Καμιά φορά μπορεί να βρέχει, αλλά σίγουρα πάντα μετά τη βροχή βγαίνει ο ήλιος.
Resail να στεγνώσουμε τις γούνες μας παρέα!