Κουβαδάκια, παραλία, διακοπές, Resail!

Κουβαδάκια, παραλία, διακοπές, Resail!

KOYVADAKIA

 

‘Ήρθε το καλοκαιράκι. Στο μυαλό μας μνήμες από θάλασσα, αμμουδιά, αλάτι, ένας ήλιος να καίει … να τσουρουφλίζει … κόσμος παντού, ζέστη και ταλαιπωρία, όλοι μαζί αναχωρούμε για την παραλία, όλοι μαζί αποχωρούμε από την παραλία … πω πω ασφυκτικό καλοκαιράκι!

Εεεε ουπς σταθείτε κάτι πήγε λάθος. Δεν είναι ακριβώς έτσι.

Πάμε πάλι. Ήρθε το καλοκαιράκι, η χαρούμενη και ξέγνοιαστη αυτή εποχή, που με ανυπομονησία περιμένουμε όλοι μικροί και μεγάλοι. Να κλείσουν τα σχολεία, να χαλαρώσουν γονείς και παιδιά. Διακοπές οικογενειακές, θάλασσα, αλάτι, παρέες, γέλια, χαρές. Είναι η εποχή που βγαίνουμε από την χειμωνιάτικη ρουτίνα μας και ναι γιατί όχι ξεσαλώνουμε και λίγο παραπάνω! Όλοι εμείς στην όμορφη Ελλάδα μας, στον ηλιόλουστο αυτό τόπο, που τι σημασία έχει κι αν έχουμε γευτεί άπειρα καλοκαίρια. Και οι ξένοι, οι τουρίστες που έρχονται να ρουφήξουν λαίμαργα λίγο από τον τρόπο τον δικό μας τον Ελληνικό. Γινόμαστε μια μεγάλη παρέα και στο όνομα της ανεμελιάς απολαμβάνουμε όλα αυτά που μας προσφέρει η μητέρα φύση. Τον γαλάζιο ουρανό, τη θάλασσα με τα γάργαρα και δροσερά νερά, παραλίες ατελείωτες στρωμένες με λευκή άμμο. Και μέσα σε όλα αυτά αναμνήσεις από παρέες που ενώ τον χειμώνα σαν να βρίσκονται σε λήθαργο, τώρα το καλοκαίρι αναζωπυρώνονται.
Νομίζω πως όλοι έχουμε στο μυαλό μας την υπέροχη εκείνη ημέρα που στήσαμε την ομπρέλα δίπλα στο Χάρη που έτυχε να είναι εκεί, ενώ περίμενε τη Δήμητρα με τ’αδέρφια της και τον Θοδωρή με τους δικούς του. Και ξαφνικά γίναμε ένα μικρό χωριουδάκι από ομπρέλες που ανταλλάσσανε μεταξύ τους ποτήρια και τσίπουρα, ντομάτες, γυαλιστερές φρεσκοψαρεμένες, ελιές κι ό,τι είχε ο καθένας και δώστου στην υγειά μας και ξαναδώστου στην υγειά μας.
Και από δίπλα οι φίλες με τα Resail τους. Το βραχιόλι με το σχοινί του τάδε σκάφους, το κρεμαστό που φοριέται μ’όλα και πάει παντού. Οι τσάντες από πανιά, τα κοσμήματα από ανάλαφρα υλικά. Όλα χορεύουν στο ρυθμό του Ελληνικού καλοκαιριού και μαζί τους κι εμείς. Άλλη η διάθεση βρε παιδί μου. Χρώμα, κέφι … ακόμα και ο ιδρώτας το τραβάει το στολίδι του!
Τι γλυκιά προσμονή αυτή του καλοκαιριού. Τι όμορφος ύμνος στη φιλία και τα γέλια.
Είμαστε τόσο τυχεροί! Ευωδιάζουμε Ελλάδα!